INAPOI LA ADFR

Noaptea Alba a Filmului Romanesc – despre editia a IX-a

Cea de-a noua ediţie a Noapții Albe a Filmului Românesc va avea loc pe 21 septembrie 2018.

Pe data de 21 septembrie, Noaptea Albă a Filmului Românesc aduce pe marile ecrane din numeroase locații ale Bucureștiului cele mai bune filme ale ultimului an, dar și producții care au făcut istorie în cinematografie, filme premiate în festivaluri internaționale și sesiuni de dialog cu o parte din realizatorii acestor producții, toate într-o singură noapte.

Cinema Elvire Popesco, Cinemateca Eforie, Cinemateca Union, Rezidența BRD Scena 9, Grădina cu Filme, Unteatru, J’ai Bistrot și Deschis Gastrobar sunt câteva dintre locațiile în care vor avea loc proiecții până târziu în noapte. Lista lor completă va fi anunțată curând.

Iată doar câteva dintre filmele pe care le puteți vedea la Noaptea Albă a Filmului Românesc 2018:

  • Povestea unui pierde-vară (r. Paul Negoescu) va avea lansarea oficială în cadrul NAFR. Filmul este o comedie dulce-amară despre situațiile dificile în care ne aruncă uneori dragostea, filmată chiar pe străzile Bucureștiului, cu Alexandru Papadopol în rolul principal.
  • Dragoste 1. Câine (r. Florin Șerban), cu Cosmina Stratan și Valeriu Andriuță în rolurile principale. Filmul va putea fi văzut în premieră pe 21 septembrie și spune povestea unui pădurar singuratic, a cărui existență este dată peste cap de o femeie pe care o găsește în pădure.
  • Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari (r. Radu Jude) – Spectatorii au șansa de a vedea, înaintea lansării în cinema, cel mai nou film al regizorului Radu Jude, laureat cu Marele Premiu la Festivalul de Film de la Karlovy Vary. Filmul are în centrul acțiunii realizarea unei reconstituiri istorice a luptei de la Odessa din cel de-al Doilea Război Mondial pentru un spectacol de stradă.
  • Secretul fericirii (r. Vlad Zamfirescu) – debutul în regie al actorului Vlad Zamfirescu este o comedie cinică plină de răsturnări de situație care vor ține publicul cu sufletul la gură.
  • Pororoca (r. Constantin Popescu) – favoritul criticilor la festivalul de la San Sebastian unde a primit Premiul pentru cel mai bun actor (Bogdan Dumitrache)
  • Soldații. Poveste din Ferentari (r. Ivana Mladenovic) – care a obținut Mențiunea Specială a Juriului Premios Sebastiane)

Noaptea Albă a Filmului Românesc va avea loc pe 21 septembrie. Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul Asociației de Promovare a Filmului Românesc sau pe pagina de Facebook.

Un articol de Romina Banu

Ultimele Stiri
Abonează-te la Newsletter
Dacă vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din industria de film românesc, atunci te invităm să te abonezi la Newsletter-ul ADFR. Abonându-te la newsletter ești de acord să îți procesăm datele în concordanță cu Politica de Confidențialitate. Mai multe informații despre aceste practici pot fi găsite pe pagina Politicii de Confidențialitate. Îți poți modifica acordul oricând apăsând link-ul de dezabonare de la finalul oricărui email trimis de noi sau contactându-ne la office@romfilmdevelopment.org.