INAPOI LA ADFR

NexT 2017 – lista completa a castigatorilor

Luni seară, 26 iunie, începând cu ora 19:00, la Cinema Muzeul Țăranului a avut loc gala de decernare a premiilor celei de-a unsprezecea ediții a Festivalului Internațional de Film NexT. Gala a fost prezentată de Yvonne Irimescu, coordonatoarea NexT și Oana Ghera, unul din selecționerii de filme.

Ediția de anul acesta s-a desfășurat între 22 și 26 iunie la Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Elvira Popescu și alte câteva spații alternative. Selecția de anul acesta a fost realizată de Massimiliano Nardulli și Oana Ghera din cele peste 2.000 de scurtmetraje vizionate și a reunit o varietate de stiluri și subiecte.

Marele trofeu NexT 2017 a fost câștigat de Chema Garcia Ibarra  pentru filmul Discoteca Strălucește (Spania / Turcia)

Ibarra nu a fost prezent la gala NEXT, dar a trimis un video de mulțumire, cu mesajul „Mulțumesc” scris în limba română

Premiul „Cristian Nemescu” pentru Cea mai bună regie a fost obținut de Ico Costa pentru filmul NYO WVETA NAFTA (Portugalia / Mozambic)

Premiul „Andrei Toncu” pentru Cea mai bună coloană sonoră i-a fost acordat regizorului suedez Niki Lindroth Von Bahr (sunet: Hans Appleqvist), pentru filmul Povara (Suedia)

Juriul a acordat mențiune specială filmelor Sadhu în Bombay (R: Kabir Mehta, India) și Prietena noastră luna (R: Velasco Broca, Spania)

Prima noapte, în regia lui Andrei Tănase a fost premiat pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc.

Premiul Publicului pentru film românesc, acordat unei producții din Competiția națională a fost câștigat de Pipa, Sexul și omleta, în regia Anei Maria Comănescu.

De asemenea, Premiul Publicului pentru film străin i-a fost acordat lui Toma Waszarow pentru scurtmetrajul Lumină Roșie (Bulgaria)

Waswarow a declarat pe scenă că astăzi este ziua lui și tot astăzi a mai câștigat un premiu al publicului la Palm Springs IFF, California. El a preferat să vină în România, declarând că nu regretă.

Gala s-a încheiat cu proiecția filmului „The human surge/ Valul Uman” (r. Eduardo Williams), din secțiunea NexT Generation.

 

un articol de Romina Banu

Ultimele Stiri
Abonează-te la Newsletter
Dacă vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din industria de film românesc, atunci te invităm să te abonezi la Newsletter-ul ADFR. Abonându-te la newsletter ești de acord să îți procesăm datele în concordanță cu Politica de Confidențialitate. Mai multe informații despre aceste practici pot fi găsite pe pagina Politicii de Confidențialitate. Îți poți modifica acordul oricând apăsând link-ul de dezabonare de la finalul oricărui email trimis de noi sau contactându-ne la office@romfilmdevelopment.org.