INAPOI LA ADFR

Masterclass #5 cu Dana Bunescu, Binom: montaj + sunet


La al 5-lea masterclass Student Hub o veți întâlni pe una dintre cele mai prolifice editoare de film din România.

Se spune că munca unui editor este cu atât mai valoroasă cu cât este mai greu de observat în timpul vizionării filmului. În ce măsură este adevărat, vom afla pe 11 decembrie, de la ora 19:00, la CINETic de la editoarea filmelor iconice ale noului val al cinematografiei românești printre care se enumeră și 4 luni, 3 săptămîni și 2 zile, câștigător al Palme d’Or, Moartea Domnului Lăzărescu, câștigător al secțiunii Un Certain Regard la Cannes, și Poziția copilului, câștigător al Ursului de Aur.

Unul dintre cei mai apreciați monteuri de imagine și designeri de sunet în cinematografia românească, Dana Bunescu are o carieră artistică remarcabilă, de aproape 18 ani, ce cuprinde o filmografie impresionantă, colaborarea cu regizori autohtoni renumiți și recunoaștere internațională pentru aportul său artistic. În cadrul masterclass-ului veți avea șansa să aflați mai multe despre relația editorului de film cu restul echipei, care este diferența dintre editarea unui film de ficțiune și a unui documentar, care sunt cele mai potrivite metode de abordare în fiecare dintre cazuri, precum și ce presupune lucrul cu materialul de arhivă.


Participarea la masterclass este liberă și se adresează în principal studenților. Pentru înscriere, trimite un mail cu subiectul  “Înscriere Masterclass #5”, care să conțină numele, prenumele și universitatea la care studiezi, la events@romfilmdevelopment.org

În  limita locurilor disponibile, masterclass-ul este deschis și persoanelor care activează deja în industria filmului, pentru care tema cursului este de interes și utilă în practica lor, sau cinefililor care vor să descopere lumea din spatele ecranului și să-și îmbogățească cultura cinematografică.

Student Hub este o platformă dedicată studenților de film și arte, dezvoltată de Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc, care își propune să organizeze evenimente de dezvoltare profesională în cadrul cărora studenții au șansa să cunoască profesioniști ai industriei de film și, totodată, să descopere secretele meseriei prin prisma experienței acumulate a acestora.

Organizat de: Asociatia de Dezvoltare a Filmului Romanesc

Parteneri media: Films in Frame, AaRC, Dissolved Magazine, The Institute, Observator Cultural, Sub25

Mai multe detalii în eveniment.

Un articol de Melissa Antonescu

Ultimele Stiri
Abonează-te la Newsletter
Dacă vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din industria de film românesc, atunci te invităm să te abonezi la Newsletter-ul ADFR. Abonându-te la newsletter ești de acord să îți procesăm datele în concordanță cu Politica de Confidențialitate. Mai multe informații despre aceste practici pot fi găsite pe pagina Politicii de Confidențialitate. Îți poți modifica acordul oricând apăsând link-ul de dezabonare de la finalul oricărui email trimis de noi sau contactându-ne la office@romfilmdevelopment.org.