INAPOI LA ADFR

Maraton de filme scurte la Fiesta del Cine

ADFR – Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc organizează prima ediție a evenimentului Fiesta del Cine, plasat la intersectia dintre film, muzică și artă și își anunță ediția pilot, ce va avea loc pe data de 1 septembrie, începând cu ora 20:00 la Shut Up Beach, Mamaia.

Pe 1 septembrie ne vedem pe plaja Shut Up Beach din Mamaia, începând cu ora 20:00 pentru filme scurte, muzică live, street food și un foc de tabără care ne va invita la relaxare și voie bună.

Deschidem evenimentul cu un maraton de filme scurte alese de ADFR & ShortsUp, mai exact de selecționerii Massimiliano Nardulli și Alexandra Safriuc, cea din urmă fiind și directorul artistic ShortsUP. Filmele din selecția primei ediții Fiesta del Cine reunesc o varietate de stiluri și subiecte și redau o imagine cât mai relevantă și diversă asupra producției de scurtmetraje din peisajul românesc actual. Mai jos vă prezentăm cele cinci filme din calupul ADFR:

OMUL DE PE LUNĂ [2016]
R: Mihnea Aliciu / SF

După ce își ține în mod obișnuit emisiunea de seară la radioul lui pirat din garsoniera sa, N. primește pentru prima dată un telefon de la un spectator. Un telefon care îi va schimba viața.

PIPA SEXUL ȘI OMLETA [2017]
R: Ana-Maria Comanescu / COMEDIE

Victor e atras de soția lui Filip. Filip e atras de soția lui Victor. Victor și Filip sunt vecini, dar mai ales, prieteni.

 VISE DE VÂNZARE [2016]
R: Vlad Buzaianu / SF

Într-o lume în care oamenii îşi pierd abilitatea de a visa, visele au devenit o formă modernă de artă şi obiect de vânzare pentru clasa bogată a societăţii.

https://www.facebook.com/DreamsOnSale/

CÂND AFARĂ NINGE [2017]
R: Conrad Mericoffer / COMEDIE

Proprietarii dintr-o clădire se întâlnesc pentru a discuta problemele comune. Laur cere ca liftul să fie reparat, pentru că iubita lui, Cristina, este în ultimele săptămâni de sarcină, iar urcatul scărilor poate provoca un travaliu prematur. Este o problemă simplă, dar nu şi pentru dna. Grecu, reprezentanta asociaţiei de locatari.

SCRIS/NESCRIS [2017]
R: Adrian Silisteanu / 20’ / DRAMĂ

Babisa tocmai a născut o fetiţă minunată. Dar pentru externarea din spital are nevoie de semnătura mamei ei, pe care nu a mai văzut-o din copilărie.

https://www.youtube.com/watch?v=OVo5mfqgovQ

Continuăm cu o petrecere ce va ține până în zori, acompaniată de street food și de muzica celor de la Moonlight Breakfast.

Fiesta del Cine promovează industria filmului românesc și a oamenilor din domeniu pe care îi aduce laolaltă pentru o seară de vacanță sub clar de lună, dar este și un punct de convergență prin reunirea mai multor canale de expresie artistică.

După cum bine știți, ADFR (Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc) este o organizație non-profit fondată în 2016, care oferă informații utile despre întreaga industrie de film românesc, cu scopul de a crea conexiuni între partenerii din țară și cei de peste hotare și de susține și dezvolta industria filmului românesc.

ShortsUP este unul din cele mai îndrăznețe proiecte cinematografice independente din Romania. Pornit în 2008, ShortsUP a devenit în șase ani numitorul comun al filmelor scurte și bune din toată lumea, dar și numele de cod pentru evenimente inovatoare care duc experiența cinematografică la următorul nivel. Misiunea ShortsUP este aceea de a crește vizibilitatea scurtmetrajelor și, pe termen lung, valoarea acestora.

Vă așteptăm pe 1 septembrie începând cu ora 20:00, pe plaja Shut Up Beach din Mamaia. Intrarea este liberă, dar locurile pentru proiecție pot fi rezervate în prealabil pe mail, la adresa office@romfilmdevelopment.org

Mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului Fiesta del Cine

 

un articol de Romina Banu

Ultimele Stiri
Abonează-te la Newsletter
Dacă vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din industria de film românesc, atunci te invităm să te abonezi la Newsletter-ul ADFR. Abonându-te la newsletter ești de acord să îți procesăm datele în concordanță cu Politica de Confidențialitate. Mai multe informații despre aceste practici pot fi găsite pe pagina Politicii de Confidențialitate. Îți poți modifica acordul oricând apăsând link-ul de dezabonare de la finalul oricărui email trimis de noi sau contactându-ne la office@romfilmdevelopment.org.