INAPOI LA ADFR

KINOdiseea Altfel – despre ediția a 11-a

KINOdiseea, festivalul de film pentru publicul tânăr revine între 4-7 aprilie.

KINOdiseea, binecunoscutul festival internațional de film pentru copii și adolescenți, cel mai mare din Europa Centrală și de Sud-Est, va proiecta anul acesta o selecție a celor mai bune filme prezentate în cadrul ediției aniversare, de anul trecut.

Lungmetrajele prezentate în cadrul KINOdiseea 11 sunt:

Colț Alb(r. Alexandre Espigares): Cea mai fidelă adaptare a cărții lui Jack London. Colț alb și prietenii lui canini numesc acasă splendida întindere a teritoriului Yukon, însă odată cu goana după aur a anilor 1980, viața devine foarte grea, din pricina căutătorilor de aur care vor să se îmbogățească. Va reuși oare Colț Alb să își schimbe destinul?

Micuța vrăjitoare(r. Michael Schaerer): Micuța vrăjitoare are doar 127 de ani – mult prea tânără pentru congresul anual al vrăjitoarelor. Nu este încă suficient de mare pentru a fi o vrăjitoare adevărată, însă își dorește să devină una foarte pricepută. Această ambiție provoacă peripeții în lumea ei magică.

Copiii lui Genghis(r. Zolbayar Dorj): În Mongolia, unde cel mai adesea oamenii învață să călărească înainte să învețe să meargă, cursele de cai reprezintă o tradiție importantă transmisă din generație în generație. Frații Dorj (12 ani) și Byambaa (8) speră că tatăl lor va depăși reticența de a-i învăța această faimoasă deprindere. Acest film emoționant despre curaj și familie ne oferă un portret intim al moștenirii culturale mongole Naadam Festival, o imagine rară pe marile ecrane.

În plus, pe 6 aprilie, publicul se poate bucura de o selecție specială de scurtmetraje, dintre cele mai apreciate filme ale anului trecut. Calupul este format dintr-o selecție internațională de 10 animații și scurtmetraje live-action din 8 țări.

__

Ediția 11 KINOdiseea va avea loc între 4 și 7 aprilie 2019, la cinematograful Elvire Popesco. Pentru mai multe informații, accesați site-ul KINOdiseea. Biletele le puteți găsi pe Eventbook.

 

Un articol de Melissa Antonescu

Traducere de  Andreea Toader

Ultimele Stiri
Abonează-te la Newsletter
Dacă vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din industria de film românesc, atunci te invităm să te abonezi la Newsletter-ul ADFR. Abonându-te la newsletter ești de acord să îți procesăm datele în concordanță cu Politica de Confidențialitate. Mai multe informații despre aceste practici pot fi găsite pe pagina Politicii de Confidențialitate. Îți poți modifica acordul oricând apăsând link-ul de dezabonare de la finalul oricărui email trimis de noi sau contactându-ne la office@romfilmdevelopment.org.