DESPRE NOI

Suntem o organizație non-profit, care din 2016 își dedică o parte din timp dezvoltării filmului în România. O gașcă unită de oameni care nu s-a întâlnit deloc întâmplător.

Tineri, puși pe treabă și cu obiective clare, mereu deschiși la discuții și proiecte noi.

La zi cu tot ce-i film în țară și afară și cu un vis îndrăzneț de care ne apropiem cu fiecare an: să punem și noi umărul la dezvoltarea industriei de film locale.

PROIECTELE NOASTRE

Prin proiectele lansate, ne dorim să investim constant în noile generații de artiști și în cultura filmului românesc, ajutând astfel la dezvoltarea industriei de film locale.

Fiesta del Cine
Fiesta del Cine este o celebrare a filmelor scurte românești, sub forma unui beach party în fiecare vară, unde muzica live și filmele de scurtmetraj se împletesc într-un cadru de poveste.
Masterclass-uri Student Hub
Masterclass-urile din cadrul Student Hub sunt evenimente de dezvoltare profesională, workshop-uri susținute de profesioniști ai industriei de film.
The Script Contest
În fiecare ediție, The Script Contest premiază cei mai buni scenariști, oferindu-le șansa să își vadă poveștile produse în scurtmetraje de succes
Films in Frame
Films in Frame powered by ADFR este o revistă online ce cuprinde articole și rubrici originale despre industria cinematografică din România.
ECHIPA

Suntem mereu în căutare de oameni tineri, smart și pasionați de film. Vă prezentăm pe scurt, oamenii de baza ai asociației și vă invităm să ne contactați dacă vreți să vă alăturați echipei noastre

Laura Mușat
Fondator ADFR / Project Manager

Tânără producătoare de film cu studii în domeniu la Londra, Laura s-a întors în țară în 2015, odată cu absolvirea Producției de Film la Regent’s College. O fire super optimistă, care nu poate trăi fără liste ”to do”. Este perfecționistă, emotivă și teribil de încăpățânată. Când nu produce filme sau nu se ocupă de asociație, o găsești fie la plimbări cu câinele prin natură, fie acasă citind istorie și savurându-și ceaiul preferat de vanilie și căpșuni.

Hobby-uri: dansul, călătoriile, ski-ul

Romina Banu
Chief Editor / Fotograf

Romina se împarte între facultate, asociația ADFR, revista Dissolved și proiectele de freelancer. Este încăpățânată, responsabilă și super atentă la detalii. Dacă i s-ar putea îndeplini o dorință, și-ar dori ca ziua să aibă 48 ore – ca să aibă timp și de somn. În timpul liber, o găsești la expoziții foto sau festivaluri de filme.

Hobby-uri: gătit, filme și mângâiat pisici

Pentru comunicate de presă și interviuri îi puteți scrie la următoarea adresă de e-mail: romina@romfilmdevelopment.org

Alina Dima
PR&Communication Strategist

Specialist în comunicare și relații publice în devenire, Alina s-ar implica în organizarea tuturor festivalurilor de film din lume, bineînțeles, dacă asta ar fi posibil. Voluntar veteran, Alina a ajuns să facă parte din echipa Festivalului Internațional de Film de Animație Anim’est, unde a și învățat cum stă treaba cu PR-ul și Social Media. Este o fire ambițioasă, responsabilă și îi place să-și asume riscuri calculate.

Hobby-uri: filme, ilustrații, gătitul și sportul

Andreea Toader
Social Media Guru

Se consideră un „late bloomer” în ale filmului, deoarece trenul în care s-a aventurat a avut mai multe opriri până să-și facă curaj să coboare în stația „scrisă în stele”: filmul. În timp ce aleargă de colo-colo, între ADFR, cursuri, festivaluri și distribuție, ritm nebun de care a devenit deja dependentă, Andreea visează ca într-o zi cu soare să-și mute domiciliul pe set-ul de filmare.

Hobby-uri: călătoriile pe ritmul muzicii din căști, lecturile care îi zguduie universul, uitarea de sine în cinemateci, țopăiala la concerte și festivaluri.

Andreea Andrei
Tech Guru

O fire dinamică și mereu în căutare de aventuri, Andreea lucrează în lumea digitatului de aproape trei ani. Pe lângă viața profesională, este pasionată de filme, călătorii și literatură; iar dacă ar putea, ar dansa în fiecare weekend până la răsărit (preferabil pe malul mării).

Hobby-uri: dansul, filmele, călătoriile, lectura

Alexandra Safriuc
Student Hub Masterclasses Coordinator

Alexandra Safriuc s-a alăturat echipei noastre pentru a contura și a dezvolta seria de masterclassuri STUDENT HUB, punct de intâlnire între studenți si profesioniști ai industriei de film.

Absolventă a secției de Scenaristică din cadrul UNATC, Alexandra este co-fondator și director artistic ShortsUP. În ultimii 9 ani și-a îndreptat atenția asupra dezvoltării și fidelizării publicului doritor de scurtmetraje, dar și asupra particularităților scurtmetrajului, de la story design la programare.

Melissa Antonescu
Content Editor

Melissa a ajuns în 2014 să studieze fotografia la facultate și tot atunci și-a descoperit pasiunea pentru film. Scrie când pentru ADFR, când pentru Dissolved și face fotografii. Se trezește târziu dar recuperează noaptea și are tendința să vorbească prea mult despre lucrurile care îi plac.

Hobby-uri: filmele, cărțile și uitatul obsesiv la Monty Python and the Holy Grail

Parteneri