INAPOI LA ADFR

Castigatorul The Script Contest – editia a treia

„Înainte de Crăciun, un flamingo alb a aterizat din greșeală pe lacul Trivale din Pitești. Larisa l-a văzut, alături de bunicul ei. Sau așa crede, pentru că Larisa nu vede mai deloc.” Așa sună premisa filmului câștigător al competiției The Script Contest 2019.

Ediția a 3-a The Script Contest s-a desfășurat anul acesta sub un nou format, menit să încurajeze dialogul dintre scenariști și juriu, astfel că finaliștii au avut parte de ședințe one on one cu jurații, în cadrul cărora au primit indicații pentru a-și îmbunătăți scenariile.

PITCHin’ Day a avut loc pe 21 februarie 2019, unde 8 dintre finaliști și-au prezentat scenariul, îmbunătățit în urma sfaturilor primite, în fața juriului compus din Andreea Borțun, Anamaria Antoci și Bogdan Boguță și a publicului.

Deși a fost ales un singur câștigător, toți finaliștii au primit sfaturi care să îi ajute în realizarea filmelor, iar juriul și-a exprimat interesul în a produce câteva dintre scenariile finaliste. Cele 9 filme finaliste au fost:

Un flamingo alb, de Diana Voinea

 Serbarea, de Ioana Mischie

Lepădarea de Piki Riki, de Răzvan Dü

Are zâmbetul meu, de Irina Huțu

Terapia somnului, de Crăița Nanu

Euharistie, de Paul G. Rusen

Nero, de Petruț Stoica & Mădălina Negrea

Gata cu…joaca?!, de Edyth Moțățăianu

Dimineața devreme, de Ioana Georgeta Țurcan & Octav Chelaru

Câștigătoarea este Diana Voinea, copywriter și field recorder amator, cu scenariul Un flamingo alb, o poveste despre lumea experimentată și percepută de o fetiță care își pierde vederea. Mai jos, Diana ne-a împărtășit câte ceva despre cum a evoluat scenariul său și cum a fost pentru ea experiența The Script Contest.

Cum ți s-a părut experiența The Script Contest și lucrul cu un membru al juriului?

A fost de ajutor să vorbesc cu Andreea [Borțun]. Am reușit, cu ajutorul ei, să-mi conturez mai bine povestea și să îmi sedimentez și eu, pentru viitor, niște repere „scenaristice”. Simt că am terminat concursul cu un scenariu mai solid, de care sunt mulțumită acum. A fost interesant și la pitch – nu știam că vom fi toți în aceeași sală și asta cred că ne-a dat emoții. Ce-mi place e că, dincolo de bâlbe și micile devieri, ne-am prezentat toți cu drag poveștile.

 Care a fost cea mai mare provocare în scrierea și dezvoltarea scenariului tău, Un flamingo alb?

Faptul că prima jumătate a poveștii este, într-un fel, un experiment cinematografic, iar eu, nefiind regizor sau DOP, a trebuit să-l explic cât mai bine pentru juriu fără, însă, să le dau „cheia” stilistică de realizare a acestuia. Sunt curioasă și eu cum o să iasă. 🙂


Juriul ediției a treia The Script Contest a fost format din Andreea Borțun, Anamaria Antoci și Bogdan Boguță.

PITCHin’ Day a avut loc pe 21 februarie, în cadrul spațiului Qreator by IQOS.

Mulțumim tuturor participanților și ne revedem la următoarea ediție! Până atunci, urmăriți site-ul The Script Contest și pagina de Facebook pentru a afla toate noutățile.

Un articol de Melissa Antonescu

Ultimele Stiri
Abonează-te la Newsletter
Dacă vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din industria de film românesc, atunci te invităm să te abonezi la Newsletter-ul ADFR. Abonându-te la newsletter ești de acord să îți procesăm datele în concordanță cu Politica de Confidențialitate. Mai multe informații despre aceste practici pot fi găsite pe pagina Politicii de Confidențialitate. Îți poți modifica acordul oricând apăsând link-ul de dezabonare de la finalul oricărui email trimis de noi sau contactându-ne la office@romfilmdevelopment.org.