INAPOI LA ADFR

Câini: un nou premiu la Premiile Criticilor Francezi

Câini, primul lungmetraj al regizorului Bogdan Mirică a câștigat premiul pentru Cel mai bun film străin de debut la premiile oferite de Uniunea Franceză a Criticilor de Film (Syndicat Français de la Critique de Cinéma) pe 30 ianuarie 2017.

Uniunea Franceză a Criticilor de Film reunește 245 de membri, jurnaliști și scriitori și este responsabilă de La Semaine de la Critique din cadrul Festivalului de Film de la Cannes. Premiile Criticilor Francezi recompensează cele mai bune producții cinematografice ale anului, precum și lucrări scrise ce au la bază teme cinematografice. Premiile sunt acordate în urma votului membrilor, iar premiul pentru cel mai bun film străin de debut există în cadrul galei franceze din anul 2014.

Lungmetrajul Câini a avut premiera internațională în cadrul Festivalului de Film de la Cannes în 2016 și a câștigat premiul Federației Internaționale a Criticilor de Film (FIPRESCI), în cadrul secțiunii Un certain regard. Acțiunea filmului se desfășoară într-un sat izolat din Dobrogea, în jurul lui Roman (Dragoș Bucur), un tânăr de la oraș care are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. Pe lângă Dragoș Bucur, din distribuția filmului mai fac parte și Vlad Ivanov și Gheorghe Visu.

 

 

un articol de Romina Banu

Ultimele Stiri
Abonează-te la Newsletter
Dacă vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din industria de film românesc, atunci te invităm să te abonezi la Newsletter-ul ADFR. Abonându-te la newsletter ești de acord să îți procesăm datele în concordanță cu Politica de Confidențialitate. Mai multe informații despre aceste practici pot fi găsite pe pagina Politicii de Confidențialitate. Îți poți modifica acordul oricând apăsând link-ul de dezabonare de la finalul oricărui email trimis de noi sau contactându-ne la office@romfilmdevelopment.org.