INAPOI LA ADFR

Bucharest International Film Festival (BIFF) – despre editia a XIV-a

Bucharest International Film Festival (BIFF) ne așteaptă anul acesta în cinematografele din București în perioada 11-16 iunie. În programul de anul acesta se numără lungmetraje românești, producții israeliene și scurtmetraje internaționale.

Noutatea pe care BIFF o aduce în programul de anul acesta este secțiunea de filme internaționale de scurtmetraj și secțiunea „Focus on Israel”.

În anul centenarului, BIFF sărbătorește printr-o expoziție de 20 de afișe, realizată cu sprijinul Arhivei Naționale de Filme, proiecții și dezbateri. Printre filmele românești pe care le putem vedea la BIFF anul acesta se numără Un pas în urma serafimilor, Ouăle lui Tarzan și Marița.

După cum am menționat, un ­highlight al acestei ediții este secțiunea „Focus on Israel”, unde vor fi proiectate filmele The Human Resources Manager – o comedie tragică ce urmăreşte povestea managerului de resurse umane al celei mai mari brutării industriale din Israel și Dancing Arabs – povestea unui adolescent palestinian-israelian care se transferă la liceu în Ierusalim, unde întâmpină probleme de limbă, cultură și identitate. Ambele filme vor putea fi văzute în prezența invitatului special al acestei ediții, regizorul isrealian Eran Riklis.  Alte filme ce vor fi proiectate în cadrul acestei secțiuni sunt: Death of a Poetess, The Cakemaker, To be part of that red și Longing.

Juriul pentru filmele din competiție din acest an este compus din: Claudia Landsberger (producător), Antonis Papadopoulos (director artistic al Festivalului Internațional de scurt-metraje din Drama), Cristina Flutur (actriță), Antonio Flamini (director artistic la Terra di Siena International Film Festival și la RomAfrica Film Festival) și Goran Radovanovic (regizor).

Gala de deschidere a Bucharest International Film Festival se va desfășura luni, 11 iunie, ora 19:00, la Cinema PRO fiind urmată de proiecția filmului The Leisure seeker (r. Paolo Virzi). Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile.

___

BIFF va avea loc în perioada 11 – 16 iunie 2018, în mai multe locații: Sala Arcelor din cadrul ARCUB, Cinema PRO, Institutul Cultural Român, Sala Elvire Popesco – Institutul Francez, Cinemateca Union. Programul poate fi găsit pe site-ul BIFF.

 

Un interviu de Romina Banu

 

Ultimele Stiri
Abonează-te la Newsletter
Dacă vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din industria de film românesc, atunci te invităm să te abonezi la Newsletter-ul ADFR. Abonându-te la newsletter ești de acord să îți procesăm datele în concordanță cu Politica de Confidențialitate. Mai multe informații despre aceste practici pot fi găsite pe pagina Politicii de Confidențialitate. Îți poți modifica acordul oricând apăsând link-ul de dezabonare de la finalul oricărui email trimis de noi sau contactându-ne la office@romfilmdevelopment.org.