INAPOI LA ADFR

Despre Aristoteles Workshop 2017

Atelierul de film documentar, aflat anul acesta la cea de-a XII-a ediție, a început luni, pe 3 iulie, în Comuna Bata, Județul Arad.

„Faceți greșelile pe care nu v-ați permis niciodată să le faceți până acum. Asta vă va conduce către un alt nivel.” (Dan Nuțu către toți cei 12 participanți)

În urma unui proces de selecție, la începutul lunii iunie au fost aleși 12 tineri cineaști cu experiență în domeniul audiovizualului pentru a participa la Aristoteles Workshop, programul anual dedicat regizorilor, directorilor de imagine și monteurilor interesați să realizeze un film documentar sub îndrumarea unor profesioniști ai industriei filmului internațional. Atelierul este organizat de 12 ani de actorul Dan Nuțu, alături de Cristina Hoffman, care a făcut parte din comitetul de selecție al festivalurilor de la Berlin şi Cannes. Aplicațiile au sosit din toate colțurile lumii, inclusiv New York, Tel Aviv, Africa de Nord, Mexic și Vietnam.

Lista participanților la această ediție a workshop-ului este următoarea: Jasmina Beširević (Croația, regie), Ștefan Pavlovic (Serbia, regie), Omar Shami (Liban, regie), Iulia Stoian (România, regie), Aylin Gökmen (Turcia, imagine), Michal Shanny (Israel, imagine), Bahar Shoghi (Iran, imagine), Marianna Vas (Ungaria, imagine), Hedda Bernaszky (România, montaj), Miruna Minculescu (România, montaj), Rareș Hantiu (România, montaj) și Hong Nguyen Quan (Vietnam, montaj).

Experții care îi vor îndruma pe studenții ediției de anul acesta sunt: Thierry Garrel (Franța), Nino Kirtadze (Georgia) și John Appel (Olanda).

Până acum, participanții l-au întâlnit pe Thierry Garrel, fost director al departamentului de film documentar ARTE France, care are peste 40 de ani de experiență în domeniu.

Până pe 5 august, ei vor trece prin toate etapele realizării unui film documentar. În prima săptămână au parcurs partea teoretică susținută de Thierry Garrel și au explorat zona în căutare de subiecte. Urmează patru săptămâni practice în care ei vor lucra în patru echipe a câte trei persoane (un regizor, un cameraman și un editor) și vor trece prin toate etapele procesului, de la găsirea subiectului și până la filmare și montaj, sub îndrumarea tutorilor Nino Kirtadze și John Appel.

La final, proiectele realizate în cadrul atelierului vor fi prezentate în fața unui juriu de profesioniști internaționali, la Cinema Arta din Arad, iar cel mai bun documentar va fi recompensat cu un premiu în valoare de 1500€.

un articol de Romina Banu

Ultimele Stiri
Abonează-te la Newsletter
Dacă vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din industria de film românesc, atunci te invităm să te abonezi la Newsletter-ul ADFR. Abonându-te la newsletter ești de acord să îți procesăm datele în concordanță cu Politica de Confidențialitate. Mai multe informații despre aceste practici pot fi găsite pe pagina Politicii de Confidențialitate. Îți poți modifica acordul oricând apăsând link-ul de dezabonare de la finalul oricărui email trimis de noi sau contactându-ne la office@romfilmdevelopment.org.