INAPOI LA ADFR

ANIM’EST: Primul festival românesc „Oscar qualified”

Anim’est, singurul festival de film de animație din România și unul dintre cele mai mari din Europa, intră începând cu 2017, pe lista festivalurilor ce propun filme pentru râvnitul premiu Oscar, în categoria „Cel mai bun film de animație”.

Anim’est devine astfel primul festival de film din România ale cărui filme câștigătoare se vor înscrie automat pe lista lungă de nominalizări pentru Premiile Academiei Americane, potrivit informațiilor oferite de website-ul oficial al festivalului.

Mihai Mitrica (Dir. Festival), în exclusivitate pentru ADFR, despre ce înseamnă pentru un festival românesc o astfel de nominalizare: „Pentru Anim’est înseamnă o recunoaştere internaţională la cel mai înalt nivel. Totodată este şi o responsabilitate, un standard la care va trebui să continuăm să organizăm festivalul an de an. Sperăm să aducă şi o mai mare vizibilitate nu doar pentru festival, ci şi pentru animaţia din România, care suntem optimişti că va fi mai cunoscută în festivalurile internaţionale, într-un viitor apropiat.” 

Înfiintat în anul 2006, Anim’est se desfășoară în luna octombrie a fiecărui an și oferă workshop-uri diverse, proiecții de filme tematice și șase secțiuni competitive, la care li se adaugă an de an secțiuni speciale. Din 2011, festivalul are loc și la Chișinău, iar din 2014 și la Brașov.

Anim’est este organizat de asociația culturală ESTE’N’EST, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, al Ministerului Culturii, Uniunii Cineaștilor din România și a Institutului Cultural Român.

Pentru mai multe informații, puteți accesa pagina oficială a festivalului.

 

un articol de Romina Banu

Ultimele Stiri
Abonează-te la Newsletter
Dacă vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din industria de film românesc, atunci te invităm să te abonezi la Newsletter-ul ADFR. Abonându-te la newsletter ești de acord să îți procesăm datele în concordanță cu Politica de Confidențialitate. Mai multe informații despre aceste practici pot fi găsite pe pagina Politicii de Confidențialitate. Îți poți modifica acordul oricând apăsând link-ul de dezabonare de la finalul oricărui email trimis de noi sau contactându-ne la office@romfilmdevelopment.org.